home page Lieve Snellings

photographer

fotografe

Lieve Snellings

contact

                     list exhibitions & published in books / tentoonstellingen en publicaties in boeken

Ik ben een freelance fotojournaliste die al meer dan dertig jaar actief is in de vrouwen-, lesbische-, Derde Wereld- en vredesbewegingen… Ik studeerde in 1975 af als maatschappelijk werkster aan de Sociale Hoge School van Heverlee. En sinds 1978 werk ik als dispatcher op Spoedgevallen Gasthuisberg. In 1992-1993 volgde ik een fotografie-initiatiecursus bij Annelies De Mey in 't Stuc te Leuven. In 1997 voltooide ik de 4-jarige opleiding Fotografie aan de Kunst Academie De Lei in Leuven. En in 1997-1998 volgde ik nog de lessenreeks "geschiedenis van de fotografie" door Johan M. Swinnen,  Sindsdien werk ik als freelance fotografe in bijberoep.

Ook in dit vak is bijscholing een constante "must" en zo volgde ik o.a. de opleidingen "photoschop" en "dreamweaver" voor beginners en gevorderden.

Ik fotografeerde voor vijf boeken van Refleks: "Zelfverdediging voor seniores”(1996); "Van Angst tot Zelfvertrouwen"(1997); "Grenzen Stellen" (1998); "Bij de meester op schoot" (1998); "Jubileumboek De W/Donderjaren van Refleks 1983-1999”. Verzorgde de cover van het boek “Een Mens op de Vlucht, de klapdeur van onze gastvrijheid” van Jennie Van Lerberghe (2002). P publiceerde foto’s in het boek “Women say NO to the war”, van de National Women’s Studies Association, Indiana University, USA (2003); en in “She kissed me” van Alison Dubois, Washington 2006.  Onlangs verschenen mijn foto’s uit de tentoonstelling "hoe kan je dan zwijgen..." in het boek “van Antwerpen naar Jeruzalem” van Jennie Vanlerberghe.
Foto’s van mij zijn gepubliceerd in Weekend-Knack, Zij aan Zij, ZiZo, Outline, Uitkomst, 0/25, nosOtras, Lespress, Labris newsletter, Symsorosa, Nieuwsbrief Refleks, Bladgroen, Vrouwen met Vaart, Amnesty International, The Hindu, campuskrant, Escape, Berichten e.a.  
En op een aantal websites: Women in Black Leuven, Rainbownetwork, The Gully, Grupo Diversidad, Eurogames, Gay Games, Women in Black, SHOE Girl Power, Women Coalition for Peace, Wereld Vrouwen Mars, Queer Cultural Center San Francisco e.a.

Daarnaast was ik editor van de fotocataloog "Lesbian ConneXion/s" de internationaal reizende lesbische fototentoonstelling rond het thema lesbische leven, leefstijlen en zichtbaarheid. En fotografeerde ik voor affiches en brochures, voor een New York kunst album (met vier foto's uit de reeks "Waar leven doodt, doet dood ook leven"), en voor postkaarten.
Ik werkte mee werkte mee aan de publiciteitscampagne van de Eurogames in Zürich (2000). Maakte fotoverslagen van de internationale Conferenties van Women in Black (Marina di Massa 2003, Jeruzalem 2005 en Valencia 2007). In 2009 was ze de officiële reportage fotografe van de World Court of Women in India.

Ik exposeerde in exposeerde in verschillende gemeenten in België (Leuven, Brussel, Seneffe, Hofstade, Overijse, Antwerpen, Gent, Ieper, Berchem, Brasschaat, Deurne, Diepenbeek, Temse, Maasmechelen, Brugge, Westerlo, Den Haan, Hoeselt, Roeselare, Kortenberg, Hasselt, Brugge en Lovenjoel), alsook in Amsterdam, Parijs, Montevideo, New York, Zürich, San Francisco, Nijmegen, Zagreb, Belgrado, St Petersburg en Ljubljana.